OŠ Sela, sobota, 11. maj – ŠPORT ŠPAS

Sončno jutro nas je nasmejanih ust pripeljalo v šolo Sela, kjer je bilo prizorišče naše (že devete) prireditve šport špas. Poskočna plesa učencev plesnega krožka sta nas ogrela še za druge aktivnosti, ki so potekale na šolskih igriščih in v bližnji okolici šole.

Vsi udeleženci smo si pred športnimi aktivnostmi ogledali stojnico s panjem, v kateri so brenčale prave čebele in z medom, ki smo ga lahko tudi poskusili. Gospod Franc Bela je razlagal o življenju in delu čebel. Predstavila se nam je tudi oljarna Svenšek. Gospod in gospa Svenšek sta nam pokazala svoje izdelke iz bučnih semen, olje in bučnice, ter priboljške iz bučnic, prge in olja. Gospa Kardinar in gospa Cebek sta merili krvni tlak in krvni sladkor. Ogledali smo si tudi zeliščno gredo, ki je nastala v okviru zeliščarskega krožka.

Ko so se nam pridružili člani športnega društva Selan, smo se razgibali in se odpravili na pohod in kolesarjenje. Malica po prihodu nazaj nam je zelo teknila. Učenci so zelo hitro pojedli, saj so se veselili športne igre, v kateri so se pomerili s svojimi starši. Na travnatem igrišču so člani gasilskega društva razkazali svoj avto in učence razveselili vodnimi curki.

Pred zaključkom prireditve smo podelili priznanja, najstarejšemu udeležencu g. Vinku Ciglarju, najmlajši udeleženki Varji Kolednik in najštevilčnejšima družinama Blažek Steiner in Muzek Premzl.

Bilo je lepo, še posebej videti nasmejane obraze in slišati, ko iz otroških ust privre: »Super je bilo!«

Učiteljica Claudia

 

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja