5.D

25.5.2020

 GOS

 1. Ali veš, da so naši predniki hodili bosi? Danes si tega sploh ne znamo predstavljati. V DZ-71 so oglej vrste obutve.
 2. Obutev je iz različnih materialov. V DZ-72 si oglej preglednici. Kaj misliš, kateri material je najboljši za zdrava stopala? Napiši v kanal.

 

SLJ 

 1. Kako pišemo svojilne pridevnike iz osebnih lastnih imen? Naj ti prišepnem-z veliko začetnico. Nadaljuj z reševanjem nalog v DZ-79, 80, 81.
 2. V kanal odgovori na vprašanja Zale, Jaka in Neže.

 

MAT 

Reši naloge v Z-68 (Ponovimo)

 

GUM 

Poveži se v video uro ob 12.30.

 

22.5.2020

 SLJ

 1. V zadnjem času spoznavamo pridevnike. Poznamo lastnostne (Kakšen?), vrstne (Kateri?) in svojilne (Čigav?) pridevnike. Danes se boš naučil, kako pišemo svojilne pridevnike, ki so izpeljani iz osebnih lastnih imen.
 2. Čigava je knjiga? Knjiga je Markova (in ne od Marka). Svojilne pridevnike iz osebnih lastnih imen pišemo z veliko začetnico.
 3. Reši naloge v DZ-78, 79/4.-8. Rešene pošlji v kanal.

 

LUM

SLIKANJE: SIMETRIJA – tople in hladne barve (ocenjevanje!)

V tem šolskem letu smo že govorili o simetriji in prav tako o toplih in hladnih barvah. Tokratno likovno nalogo bom ocenila, zato se še posebej potrudite. Dobro preberite navodila in verjamem, da vam bo uspelo.

 • Najprej preberi besedila in si oglej slike TUKAJ.
 • Vsa navodila za izvedbo likovne naloge najdeš TUKAJ.
 • V pomoč so ti KRITERIJI USPEŠNOSTI, ki jih upoštevaj pri izvedbi likovne naloge.

Opravljeno likovno nalogo bom pregledala, ocenila po kriterijih ocenjevanja in ti po elektronski pošti poslala povratno informacijo.

 

TJA

Progress check (Kaj že znam?)

Ali znaš po angleško povedati, koliko je ura? Kako dobro ti gre? Čas je, da preveriš svoj napredek. Na tej povezavi je preverjanje znanja. Reši ga, ko končaš klikneš SUBMIT in  pregledaš, kako dobro ti je šlo.  Če si se kje zmotil, v zvezek napiši popravo. Preverjanje na spletu rešuj le enkrat.

5.d: https://forms.gle/1G7ukwkQ5hZt2g9CA

 

 

21.5.2020

DRU 

 1. Danes se boš prestavil v čas, ko je divjala prva svetovna vojna – štiri leta bojev in težkega življenja (1914 – 1918). V Sloveniji je bilo bojevanje najtežje ob reki Soči. Na R5 si oglej si posnetek o soški fronti in ustno odgovori na vprašanja v prilogi (TUKAJ).
 1. V DZ-106 preberi pričevanje vojaka, ki se je boril v prvi svetovni vojni in reši nalogi.
 1. V kanal napiši, kaj meniš o prvi svetovni vojni? Ali so trpeli samo vojaki, ali morda vsi prebivalci dežele. Kaj je bila posledica te vojne?

 

NIT

 1.  Danes boš začel spoznavati gugalnice. V U-98 preberi besedilo o vrstah gugalnic in o delih gugalnic. Dobro si oglej tudi sliki ob besedilu.
 2. V DZ-102 nariši prevesno in nihalno gugalnico. Reši skrivanko z nalogama.

 

ŠPO

Nadeni si kolesarsko čelado, zajahaj svoje kolo in se preizkusi v spretnostni vožnji. Nastavi si nekaj ovir in med njimi vozi slalom. Če ti starši dovolijo, se pelji na kratko vožnjo po svoji bližnji okolici.

 

SLJ

 1.  Samostalnik in pridevnik se ujemata v spolu in številu. Nadaljuj z reševanjem nalog v DZ-75-77.
 2. V zvezek napiši naslov in napiši povzetek besedila Dopolni in pomni. Pomagaj si s predlogom izpisa, ki ga najdete TUKAJ.

 

TJA: Clocks  (videos)

Ure igrajo pomembno vlogo v našem vsakdanu. Oglej si tri risanke in v kanalu za TJA napiši, katera ti je bila najbolj všeč in zakaj.

Cuckoo Clock

https://youtu.be/gu6PYRquPfw

The Clock Watcher

https://youtu.be/AIHCByc5QMY

The Old Clock’s New Hands

https://youtu.be/teUJDp1KPrM

 

Morda vam bo všeč tudi...