KOKOŠKA ROZI

V ŠOLO SMO HODILI S KOKOŠKO ROZI

V tednu od 10. do 14. maja smo izvajali aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi. Pred izvajanjem igre smo nenapovedano ugotovili, da 45,8% učencev od 3. do 5. razreda pride v šolo trajnostno (peš vsaj 200m, z avtobusom, s skirojem, z rolerji). Za čas izvajanje igre smo si določili cilj 60%. Učenci so zbirali kartice s podobo kokoške Rozi.

In kakšen je bil odziv učencev? Vrhunski.

Kar 89,9% učencev je v šolo prihajalo trajnostno. Še posebej je potrebno povedati, da so četrtošolci od predhodne evalvacije do konca izvajanja igre 100% prihajali v šolo z avtobusom ali peš. Naš cilj smo presegli za 30%. Tudi v popoldanskem času so se učenci več gibali, saj so pogosteje hodili na sprehode in kolesarili s svojimi starši. Učenci so imeli možnost dobiti dodatne kartice za »dobra dela« na področju trajnostnih aktivnosti (ilustracija,  pesem, strip, natančna predstavitev projekta družini,  pomoč mlajšim in starejšim udeležencem v prometu…).

Učenci so se res potrudili in tako veliko storili na področju trajnostnega načina življenja. Glede na dober odziv pričakujemo, da bodo učenci odslej večkrat prišli v šolo naravi prijazno.

Učiteljica Claudia

Fotogalerija

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost