TABORJENJE V ŠOLI 3. IN 4. RAZRED

TABORJENJE IN ZDRAVO ŽIVLJENJE

Pred zaključkom tega šolskega leta so učenci tretjega in četrtega razreda skupaj z

učiteljicama eno noč prespali kar v šoli.

V torek pozno popoldne smo se zbrali v šoli in polni pričakovanja odšli najprej v učilnico, kjer so učenci po skupinah tekmovali v različnih nalogah na temo ZDRAVJE. Po razburljivem tekmovanju nas je obiskala medicinska sestra in pedagoginja Tamara Vamberger, ki nam je zaigrala zanimivo lutkovno igrico Križem kapica, nato pa nas poučila o prvi pomoči in nam pokazala, kako oskrbeti poškodovano roko. Tudi učenci so se preizkusili v zavijanju povojev, kar jim je zelo dobro uspevalo.

Del zdravega življenja je tudi gibanje, zato smo se odpravili na igrišče in se preizkusili v športnih igrah. Nato pa zaslužena večerja in priprava zdrave sladice – sadne kupe. Mmm, kako je bila dobra!

Ko se je že dobro stemnilo, nas je učitelj Matjaž odpeljal na nočni pohod po bližnji okolici. Bilo je zelo razburljivo. Pred spanjem pa še pižama ples in priprava na počitek. V poznih večernih urah smo zaspali.

Zjutraj smo se zgodaj zbudili in se po zajtrku odpravili na jutranje razgibavanje. Sledile so aktivnosti v učilnici, ko so se učenci preizkusili v sestavljanju jedilnikov in interaktivnih igrah. Po malici so sledile štafetne igre na igrišču.

Naše druženje smo zaključili z družabnimi igrami in pripovedovanjem o vtisih in doživetjih. Strinjali smo se, da je bilo prijetno, zanimivo, zabavno in ustvarjalno.

Učiteljici Maja in Alenka

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost