DOŽIVELI SMO ŠOLO V PLANINAH

Nekega deževnega četrtka je učiteljica Olga razdelila prijavnice za planinski tabor na Boču. Jaz nisem vedela, če bom šla, ker še nikoli nisem bila na planinskem izletu. Vzela sem prijavnico in jo odnesla domov. Mama me je čez nekaj dni vprašala, če grem na tabor. Odgovorila sem ji, da bi z veseljem šla, saj sem lansko leto slišala same dobre stvari o taboru. Izpolnjeno prijavnico sem odnesla v šolo in čakala na 5. maj, na začetek planinskega tabora. Dan pred taborom sem si še od sošolke sposodila planinske čevlje in se  pripravila na tabor.

Dan se je začel z zamudo gasilskih kombijev. Nato nas je čakala pol urna vožnja na Boč. Ko smo prispeli na Boč, smo najprej imeli predavanje o planinstvu, ki nam ga je predstavil vodnik gospod Danilo Milošič. Tisti, ki smo bili prvič na taboru smo opravljali naloge za planinsko šolo in se pripravljali na testiranje znanja. Med vsako novo temo smo vadili planinske vozle. Sledila je  namestitev  v sobe  in imeli smo prosti čas. Med prostim časom smo igrali družabne igre in se veliko smejali. Izdelali smo tudi plakate na teme planinstva in planinarjenja. Na prostem smo se učili orientacije s kompasom. Po večerji smo si nadeli nočne lučke in se odpravili na krajši, zanimiv nočni pohod. Sledila je priprava na spanje. Naslednji dan smo pisali test, se naučili uporabljati opremo za varno hojo ob jeklenicah, povzpeli smo se na Boč, igrali odbojko in razglasili rezultate testov. Bila sem zelo vesela, saj sem priskakljala na prvo mesto. Dobila sem knjigo z naslovom Karavanke. Nato smo se spakirali in s tremi gasilskimi kombiji odpravili na Videm.

Na taboru smo dobili veliko novih izkušenj in se veliko novega naučili. Bilo je  super, saj smo se družili in se dobro imeli.

Prepričajte se TUKAJ.

Danijela Milošič 6.a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost