Dan varne rabe interneta

Kot šola se moramo zavedati pasti, ki so nam skrite na spletu. Zato je potrebno naše učence ozavestiti o varni rabi interneta.

Več kot 150 držav iz celega sveta vsako leto drugi torek v februarju praznuje dan varne rabe interneta. Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. 

Dan varne rabe interneta 2024 je letos posvečen problematiki spletnega nasilja. Da je spletno nasilje med mladostniki velik izziv, vsakodnevno ugotavljamo pri pogovorih z učenci in dijaki na Safe.si delavnicah (letno jih izvedemo okoli 800), kjer že učenci četrtih razredov osnovne šole redno pripovedujejo, da so bili žrtve, povzročitelji ali priče spletnega nasilja, posamezni primeri pa se pojavljajo tudi v nižjih razredih. Da so mladostniki močno vpleteni v spletno nasilje, kažejo tudi raziskave tega področja.

Več o tem si lahko pogledate na spletni strani www.safe.si. Na spletni strani so dostopne razne aktivnosti in pripomočki, kako se spoprijeti z pastmi, ki so nam skrite na spletu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost