Spomladanski planinski pohod na VELIKO PLANINO

V soboto, 13.aprila 2024, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpeljali do izhodiščne točke, ki je vodila na Veliko planino. Po neprijaznem meglenem jutru se je naredil čudovit, skoraj nekoliko pretopel sončen dan.

Pisana druščina od najmlajših iz vrtca, šolarjev, staršev, do dedkov in babic, smo se počasi skupinsko vzpenjali na Veliko planino pod vodstvom vodnikov planinskega društva NAVEZA. Najprej nas je pot peljala po makadamski cesti, nato čez gozd in prostrane travnike do vrha. Travniki so bili posuti s cvetjem, največ je bilo žafranov. Pašniki so bili še brez živine, niso pa samevali, saj se je kar trlo obiskovalcev Velike planine. Pri hoji smo morali kar paziti, da se nam ni kdo izgubil v drugi skupini, ker smo se med seboj prepletali. Po počitku in okrepčilu pri kapelici, smo se povzpeli še do samega vrha. Ker zadnji del poti do vrha  pelje ozka skalnata pot, smo morali biti kar potrpežljivi, da smo se lahko med seboj varno srečevali. Ob zelo dobri vidljivosti smo imeli kot na dlani tudi sosednje s snegom pokrite vrhove. Videli smo gondolo in sedežnico mimo katere smo tudi sestopili. Dobili smo se pri Domžalskem domu, kjer smo imeli daljši postanek, da smo se odpočili, okrepčali in na igralih tudi razigrali.

Po skupinskem fotografiranju, smo se  spustili v dolino do našega avtobusa. Razigrani in prijetno utrujeni smo se po vijugasti cesti odpeljali proti domu. Dobro razpoloženi smo se že pogovarjali, da se spet srečamo v maju na novih dogodivščinah.

Mentorice planinskega krožka zavoda OŠ Videm

FOTO UTRINKI

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost