LJUBLJANA

 

V SREDO SMO BILI V LJUBLJANI NA IZLETU. ŠLI SMO V MINICITY. TAM JE BILO ZELO ZABAVNO. NAJBOLJ MI JE BILA VŠEČ VOŽNJA Z AVTOBUSOM. ŠE POSEBEJ, KO SMO SE PELJALI SKOZI TUNEL. TUDI V LJUBLJANI NI SLAB SLADOLED.

KEVIN KRAJNC, 1.D

 

VIDELI SMO KIP FRANCETA PREŠERNA IN ZMAJE. V TRGOVINI SO IMELI ZELO VELIKO STVARI. SLADOLED JE BIL ZELO DOBER. V MINI CITY SMO SPOZNALI VELIKO POKLICEV. POLICISTKA NAM JE POVEDALA VELIKO ZANIMIVIH STVARI.

ŽIGA AUER, 2.D

 

V SREDO, 29.5.2024 SMO SE Z UČENCI ODPRAVILI V LJUBLJANO, KJER SMO ODŠLI V MINI CITY IN NA SPREHOD PO LJUBLJANI. V MINI CITYJU SMO IMELI RAZLIČNE DEJAVNOSTI, KJER SMO SPOZNALI RAZLIČNE POKLICE. POLICISTKA PA NAM JE PREDSTAVILA DELO POLICISTOV. NAJBOLJ MI JE BIL VŠEČ SPREHOD PO LJUBLJANI.

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA MI JE BILA ZELO ZANIMIVA IN ZABAVNA.

LINA BLAŽEK, 3.D

 

V šolo smo prišli okoli osmih in z avtobusom odšli proti Ljubljani ob 8.20. Pot je trajala uro in pol.

Ko smo prispeli na postajo, smo šli najprej v Minicity. Tam smo se najprej najedli in bili razdeljeni v pet skupin. Ogledali smo si različne sobe, v katerih so bili predstavljeni različni poklici, vrtnar, zdravnik, prodajalec, mizar, … Na koncu nas je obiskala še policistka in nam pokazala vso opremo, ki jo nosi s sabo. Okoli 12.00 smo odšli iz Minicity-ja na avtobus in v staro mestno jedro.

V središču Ljubljane smo se fotografirali pred Prešernovim spomenikom. Naročili smo sladoled in obiskali še trgovino s spominki. Tam je bilo veliko stvari in spominkov.

Bilo je super in zelo zanimiv zaključni izlet.

Ela Ivana Vaupotič, 5.r

 

FOTOUTRINKI

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost