ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE S PIŽAMO

Konec maja je zavzete bralce, ki so osvojili bralno značko, obiskal pisatelj, pesnik, prevajalec, komik, raper in igralec Boštjan Gorenc – Pižama. Vse nas je navdušil. Predstavil nam je svoje knjige in prevajalsko delo, ki zna biti včasih zelo zahtevno, zagotovo pa tudi zabavno. Učenci so povedali, da so se ob Pižami zelo zabavali. Tretješolci so si najbolj zapomnili vse drekce in pukce in prdce, poznavalec Pasjega moža, Niko, pa je nastopil kar s Pižamo.
Učenci s Sel so povedali, da jim je bilo všeč, ker so prišli oblečeni v pižame, in da so se zelo zabavali ob pesmici: Ko si srečen, se pokakaj na ves glas. Prvošolce je pritegnila zgodba Huda risinja, četrtošolci pa so navdušeni nad stripi povedali, da jih bodo brali tudi med počitnicami. Prisluhnili smo še pravljici o Pozabljivi kapici in se ob njej prav nasmejali. Učenci višjih razredov so uživali ob sLOLvenskih klasikih.
Naš gost je podelil priznanja in knjige zlatim bralkam in bralcem, ki so se z branjem za bralno značko trudili vsa leta osnovnega šolanja. Ob osvojitvi tega laskavega naziva ČESTITAMO Timu Lahu, Evelin Kolednik, Dori Vinko, Sari Božičko, Niku Klasiću Serdinšku, Neli Bratušek, Patriciji Kovač, Moniki Leskovec, Niki Bračič, Jakobu Šuleku, Vidu Korošcu Kmetiču in Matiji Pečniku.

Srečanje z gospodom Pižamo si bomo zagotovo zapomnili, posebej pa še njegov napotek, naj se trudimo biti čim bolj prijazni drug do drugega.

Ujete trenutke dveh srečanj si lahko ogledate v fotogaleriji.

Knjižničarka Vesna

Za ogled fotogalerije, pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost