OSNOVNA ŠOLA SELA JE DOSEGLA 2. MESTO NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU OTROŠKE VARNOSTNE OLIMPIJADE

NOVICA DNEVA

Kidričevo, 23.5.2024     

Jaša Hazenmali, 4.r

23.5.2024 smo se učenci 4./5.d POŠ Sela odpravili na OŠ Kidričevo. Peljali smo se z gasilskim vozilom. Ko smo prišli v športno dvorano, smo se razdelili v dve skupini, na tekmovalce in navijače.

Tekmovanje se je začelo, navijači so na vse grlo navijali za našo ekipo. Tekmovali smo v štirih igrah, človek ne jezi se, sestavljanje logotipov, kolesarska in gasilska. Tri smo zmagali.

Med igrami se je dogajalo veliko zanimivega. Ogledali smo si lahko gasilsko vozilo, vozilo civilne zaščite, celo oklepno vozilo je bilo na ogledu. Reševalci so prikazovali temeljne postopke oživljanja. Videli smo tudi konja in nagačene živali. Nad prizoriščem je letel helikopter, bil je zelo velik in glasen.

Na koncu sta nas obiskali vrhunski športnici, zaposleni na policiji, skakalki Urška Bogataj in Nika (Križnar) Vodan. Dobili smo lahko njune avtograme. Nato so razglasili rezultate. Naša ekipa je dosegla odlično drugo mesto, bili smo zelo veseli.

Na poti nazaj je voznik prižgal sirene v gasilskem avtu, da so vsi slišali, da smo se vrnili s pokalom v roki. Pred šolo so nas pričakali drugi učenci in učiteljice ter nam čestitali.

FOTOUTRINKI

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost